חידוש פרגולה

מאת: אורי ברקן

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך
חידוש פרגולה

עץ לפרגולות
קיים מבחר רחב מאוד של עצים המיועדים לבניית פרגולות ודקים והם מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות: עץ רגיל ועץ גושני. העץ הרגיל אמנם עושה את העבודה, והפרגולה תעמוד לשנים רבות, אך הוא לרוב פחות עמיד בפני פגעי הטבע ולכן זול משמעותית. העץ הגושני הוא הרבה יותר חזק ועמיד, ולכן גם יקר יותר.
בגלל השיקול הכלכלי אנו ערים לשימוש לא מועט בעץ רגיל עבור פרגולה.

תיקון בפרגולה:
תיקונים בפרגולה ניתן לבצע בשתי רמות:

רמה קוסמטית – אלו הם תיקונים של סדקים קטנים או חורים שנוצרו במפגעי מזג האוויר או על ידי מזיקים, ואותם ניתן למלא בחומר מילוי מקצועי שייתן לעץ מראה חלק. לאחר המילוי ניתן לצבוע את העץ שוב ולקבל מראה רענן. במידה וישנו סדק שאינכם בטוחים אם הוא עלול לגרום בהמשך לשבר רציני או לבעיה במבנה, התייעצו עם איש מקצוע לקבלת אבחון. אל תיקחו סיכונים!

רמה מבנית – זהו תיקון מקצועי יותר הנועד לחזק את מבנה הפרגולה והוא יכול לכלול החלפה של קורות עץ באופן חלקי, הוספת פרזולים בפינות מסוימות על מנת לחזק את המבנה ועוד. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בעניין חיזוק מבנה הפרגולה על מנת לבצע את העבודה כך שהפרגולה תחזיק לעוד שנים קדימה.

חיזוק פרגולה
ניתן לחזק את מבנה הפרגולה על ידי הוספת פרזולי ברזל במקומות אסטרטגיים כגון פינות וחיבורים.
חיזוקים אלו גם יכולים להוסיף אופי גם מבחינה דקורטיבית.

יש להתיעץ עם איש מקצועי כדי להבטיח שהחיזוק המבוצע אכן נדרש ומבוצע כהלכה. לפרזולים לרוב גדלים ועוביים שונים בהתאם לחוזק המבנה בו עליהם לתמוך. גם השימוש בחומרים שאינם מחלידים יאריך את חי הפרגולה ויספק הגנה מפגעי מזג האוויר ומכתמי חלודה ברמה האסתטית.

מתי צריך לחדש פרגולה?

את הפרגולה מומלץ לחדש כאשר רואים את הסימנים המעידים על כך שהעץ אינו מוגן:

  • העץ מאפיר או נראה דהוי וחסר חיים
  • סימני ריקבון
  • סימני טחב ועובש
  • סימני פטריות
  • סדקים או שברים
  • סימני תולעים, חרקים וטרמיטים

 

תופעות להתיישנות פרגולה

 

עץ שאינו מוגן חשוף לפגיעות רבות יותר ולפיכך יסבול מהיחלשות מואצת במרוצת השנים, ובסופו של דבר יתפורר או יתמוטט.

בחידוש הפרגולה צריך לעשות שימוש בחומרים מקצועיים המתאימים לעץ חיצוני. לחומרים אלו ישנה הנחית יצרן לשימוש תקין שיאריך ימים ויגן על העץ באופן מיטבי. החומרים מיועדים לאנשי מקצועי וחובבנים כאחד, כל עוד פועלים לפי הוראות היצרן.

 איך מחדשים פרגולה?

אופן חידוש פרגולה תלוי כמובן במצבה. בגדול – התהליך כולל ניקיון והכנה של העץ, ולאחר מכן מריחת חומרי גמר כגון שמן או צבע. בחידוש פרגולה אנו דואגים גם לחיזוק המבנה וגם למראהו.

 ניקיון והכנת העץ

  • פרגולה דהויה: יש לנקות את העץ ולהסיר את הגימורים הקיימים עם חומרים כגון Wood Stripper או Wood Cleaner המאפשרים את הסרת הגימורים באופן פשוט ויעיל וכמעט ללא צורך בשיוף.
  • פרגולה עם סדקים או ריקבון: יש להסיר את הגימורים כפי שמפורט בסעיף הקודם. במידה והסדק קטן ולאחר אבחון מקצועי הוא בוודאות לא יגרום לשבירה או התרסקות, תוכלו לתקנו באופן קוסמטי בלבד, באמצעות חומר מילוי. שימו לב: חומר המילוי יחזיק לתקופה מסוימת, אך בגלל תזוזות טבעיות של העץ, הסדק עלול להיפתח מחדש. חומר המילוי אינו חומר מחזק.
    אם יש חשש לשבירה או התרסקות, יש להחליף קורות או להשתמש בפירזולים לחיזוק המבנה וייצובו.
  • פרגולה עם סימני חרקים, תולעים וטרמיטים: יש להסיר את הגימורים כפי שמפורט בסעיף הראשון. לאחר הסרת הגימורים, יש להשתמש בחומר סניקסיל שישמיד את המזיקים, וניתן להשתמש בו גם כטיפול מונע לעתיד. לאחר הטיפול במזיקים, ניתן למלא את החורים שנוצרו באמצעות חומר מילוי כגון Wood Patch. שימו לב: חומר המילוי הוא קוסמטי בלבד.

 יישום חומרי גמר

שלב זה תלוי בטעם האישי שלכם ובהתאמה לעיצוב הגינה או הבית. קיים מבחר גדול מאוד של סוגי גימורים לעץ – שקוף, חצי שקוף, אטום ועוד. כפי שציינו קודם, הקפידו שחומר הגמר בו אתם משתמשים יתאים לעץ חיצוני.

 מתי צריך להחליף פרגולה?

כאשר ישנה פגיעה מכנית במבנה עצמו, העלולה לגרום לפרגולה להתמוטט – מומלץ לפרק את הפרגולה ולהחליפה בחדשה. במידה ואתם לא בטוחים לגבי חוזק הפרגולה – התייעצו עם איש מקצוע המתמחה בפרגולות על מנת לא לקחת סיכון מיותר.

 סימנים לפגיעה במבנה:

  • סדקים גדולים
  • שברים גדולים
  • ריקבון שהתפשט יותר מדי – יגרום להתפוררות העץ ולבסוף לקריסתו
  • "בטן" – במידה והפרגולה מקורה ניתן לראות כאשר נוצרת  "בטן" מה שמעיד על עומס שעלול להביא לקריסה
  • חוסר יציבות המורגש בהתנדנדות העצים התומכים, או כמה עצים שאינם מחוברים היטב ואין אפשרות לפתרון או חיזוק מקומי

 

בסאן-דק תמצאו חומרים מקצועיים ליישום קל ופשוט לחידוש פרגולות. לחצו כאן לצפייה בקטלוג המוצרים ולמידע נוסף על אופן השימוש בהם.

לאיתור חנות קרובה – לחצו כאן.

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

יש לך שאלה?

image descriptionלחץ כאן למציאת חנות קרובה לביתך המוכרת את מוצרינו