אקדח סיליקון מקצועי

מאת: אורי ברקן

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך
אקדח סיליקון מקצועי

מקצוענים וחובבנים כאחד מכירים וודאי את אקדח הסיליקון – אותו אקדח לתוכו מכניסים טיובה מתאימה עם חומר איטום/הדבקה בהתאם לצורך, חומר הנדחס החוצה דרך צינורית שבקצה שלה חור/חתך קטן.

אקדחי הסיליקון למיניהם פופולריים מאד ומשמשים למגוון רחב מאד של עבודות: איטום, מילוי, הדבקה ועוד.
בנקודות המכירה ניתקל כמעט תמיד באקדח הסטנדרטי, צבעו לרוב אדום/כתום, ומי שרכש אקדח כזה בעבר וודאי מכיר את השלב בו האקדח מתפרק, מתעקם, מאבד מיעילותו – ואז מגיעים לרכישה חוזרת.

זהו מדריך קצר על אקדח סיליקון, כיצד לבצע בחירה חכמה של אקדח סיליקון, למה יש לשים לב, מתי משתמשים באקדח סיליקון ועוד. אם תקראו עד הסוף תכירו גם את אקדח סיליקון מקצועי ולא יקר, כזה שנוצר כדי להיות אקדח הסיליקון האחרון שתיקנו אי פעם. תיהנו.

 

Unable to load user control because is does not exist: uTube.Core

 

מתי צריך אקדח סיליקון?

אקדח סיליקון היא שימושי מאד כיוון שהוא מדויק ומאפשר להגיע עם החומר בכמות הרצויה ובדיוק הנדרש, ובאופן יחסי נקי לאלטרנטיבות יישום אחרות.
בין השימושים הבולטים באקדח סיליקון:

  • חיבור בין הקרמיקה לאמבטיה \ כיור \ אגן המקלחון
  • הדבקה וחיזוק מרצפות רעועות
  • יישום רובה בין אריחים
  • עבודות איטום למיניהם
  • מילוי סדקים
  • עבודות אלומיניום
  • חיבורי פיניש בין פאנלים ורצפות עץ

 

ביישומים השונים עושים שימוש בחומרים מסוגים שונים. החומרים מגיעים במה שנקרא טיובה, מעין גליל מלא בחומר כאשר בצידו הקדמי ישנו הפקק, אותו יש לחתוך, ואליו יש להבריג פיה צרה וארוכה דרכה ייצא במדויק החומר מהטיובה. בצידה האחורי של הטיובה  ישנו 'פקק' פנימי וכאשר אנו לוחצים על ידית אקדח הסיליקון הפקק נדחק קדימה. הלחץ שנוצר דוחק החוצה את החומר מהטיובה דרך הפיה.
בשימוש בחומרים שונים, בעלי צמיגיות גבוהה אנו ערים לתופעות של עיוות ושבירה של אקדחי סיליקון פשוטים. מערכת הקפיצים, הלחיצה והידית אינם עומדים בעומסים ומעת לעת אנו מוצאים את עצמינו קונים אקדח פשוט נוסף. ו... נכון. גם הוא וודאי יישבר.

 

אקדח סיליקון מומלץ – יש חיה כזו?

בין אם אתם חובבנים שמשתמשים באקדח סיליקון פעם או פעמיים בשנה ובין אם אתם מקצוענים העושים באקדח סיליקון שימוש יום-יומי, חשוב שתתנו את הדעת לפני הרכישה.

 

חושבים בריא
אקדח סיליקון ידני פועל באמצעות לחיצה על ידית, הדוחפת את החומר המצוי בטיובה החוצה דרך פיה. חומרי איטום, דבקים למיניהם ועוד – החומרים איתם עושים שימוש לרוב – הם צמיגיים מאד. לחיצה על ידית הוצאת החומר עשויה לעיתים לגרור כאבי מפרקים, דלקות ועוד. גם לחובבנים ובמיוחד למקצוענים זה לא נעים. יתרה מכך, הכאבים יוצרים גם איטיות בעבודה – וזמן כידוע זה כסף...
אקדח סיליקון יכול וצריך להיות ארגונומי, כזה שהלחיצה הנדרשת על הידית היא קטנה באופן יחסי , הוא קל משקל וניתן לכיוונון והטיה בקלות. זו הבריאות שלכם. חישבו על כך.

 

חושבים כלכלי
מבחינת עמידות, מי שקונה זול משלם ביוקר. משפט זה נכון במיוחד גם באקדחי סיליקון. אקדח רגיל פשוט נוטה להתעוות, להתפרק ולהתעקם. במקום לקנות עוד ועוד – השקיעו בקניה איכותית כבר בהתחלה. בראיה קדימה תחסכו המון.

 

חושבים נקי
אקדח סיליקון מיועד לעבודה מדויקת ונקיה. מריחת החומר הנדרש לאורך פס, בכמות מדודה. אקדח סיליקון איכותי מאפשר דיוק בלחיצה, עבודה קלה מבחינת הטיית הטיובה בהתאם לצורך ואפילו החלפה מהירה בין סוגי טיובות. אקדחי סיליקון לרוב ממשיכים לדלוף לאחר הלחיצה ולכן מומלץ להיזהר ולהשתמש במשטח הגנה. לעומת זאת יש אקדחי סיליקון שאינם ממשיכים לדלוף. העבודה עם אקדחי סיליקון אלו מקצועית ונקיה מאד. שווה בהחלט.

 

אביזרים נילווים
בכל פעם שתפתחו טיובה חדשה תצטרכו קאטר או יפנית לחיתוך קצה הפיה. לאחר שטיובה נחה ללא שימוש היא לרוב נסתמת. כדאי שיהיה לכם גם חוטר חזק כדי שלא תצטרכו לזרוק סתם טיובה שאינה ריקה. באקדחי סיליקון מקצועיים חוטר וקאטר משולבים כבר באקדם עצמו. שימושי ונוח.


סטנדרט - האם כל שפופרת מתאימה לכל סוג אקדח סיליקון?

טיובות החומר מגיעות לרוב בגדלים סטנדרטיים של 300 מ"ל ו-600 מ"ל. עבור טיובה גדולה יש להשתמש באקדם גדול.
לרוב תתאמנה הטיובות לאקדחי הסיליקון בהתאם לנפח (קטן / גדול) אך מומלץ תמיד לוודא בנקודת המכירה כי הטיובה מתאימה לאקדח סטנדרטי.

 

אקדח סיליקון הוראות שימוש

עבודה עם אקדח סיליקון היא פשוטה, ולהלן ההוראות (מתאים לרוב אקדחי הסיליקון הסטנדרטיים):

  1. יש למשוך את המנוף הלוחץ החוצה באמצעות לחיצה על הדק האקדח
  2. יש לחתוך את פיית השפופרת בקצה על מנת לא לפגוע בהברגה
  3. מבריגים את הפייה אל השפופרת
  4. מניחים את השפופרת בתוך גוף האקדח כך שהיא "תשב" היטב
  5. לוחצים על ההדק עד הגעת המנוף אל פקק הטיובה הפנימי
  6. לאחר סיום העבודה יש לנגב את הפיה ולסגור אותה עם מכסה

 

כיצד לחתוך את הטיובה: בקו ישר או באלכסון?

את פיית הטיובה כדאי לחתוך באלכסון על מנת ליצור שפיץ שיסייע לכם בהחדרת החומר לחריצים אותם אתם מבקשים לאטום. זו כמובן רק המלצה שלנו וניתן לבצע עבודה גם עם חיתוך ישר.

מומלץ להתנסות ולהבין מהי צורת העבודה הנוחה ביותר עבורכם.
טיפ: בעבודה עם פיה בחיתוך אלכסוני יש חשיבות להטיית החתך אל אזור המילוי. במקרה זה יש חשיבות רבה ליכולת הטיית הטיובה כאשר היא כבר בתוך האקדח מבלי לפרק את הכל. אקדח מקצועי יאפשר את הטיית הטיובה בקלות מבלי הצורך לשחרר את המנוף.

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

יש לך שאלה?

image descriptionלחץ כאן למציאת חנות קרובה לביתך המוכרת את מוצרינו