סילר חיצוני

מאת: אורי ברקן

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך
סילר חיצוני

כאשר מדברים על סילר שנועד לבטון ואבן חיצוניים, הכוונה היא לאיטום החומר עצמו ושמירה על המרקם והאסתטיקה הטבעית שלו. אין הכוונה היא לחומרי איטום כגון אלו שמיישמים במרתפים או חדרים רטובים או גגות כנגד נזילות.

מה ההבדל בין סילר חיצוני וחומר לאיטום חיצוני
אז כפי שציינו מעלה, ישנו הבדל מהותי בין חומרי איטום לסילר. חומרי האיטום בעצם באים לענות על צורך מאוד ספציפי של עצירת רטיבות ונוזלים מחדירה לתוך מבנה. חומרים אלו נועדו לעמוד בעומסים או תנאים הרבה יותר משמעותיים ממקומות שבהם נעדיף ליישם סילר.

חומרי האיטום תפקידם למנוע חדירה של מים ורטיבות לתוך קיר או מבנה, כך שהמרקם שלהם הוא לרוב משחתי ועבה, והם יוצרים שכבה משמעותית המונעת מהמים לעבור אותם. חומרים אלו בדרך כלל מיושמים בחדרים רטובים מתחת לריצוף ולחיפוי הקיר, מרתפים, גגות, בריכות, קירות חוץ ופנים ועוד. כל מבנה שמים ורטיבות עלולים לפגוע בו – חובה ליישם בו חומר איטום איכותי. אם לא עושים זאת, ונוצרת רטיבות, הדבר לא פוגע רק מבחינה אסתטית, אלא הרטיבות יכולה לחדור אל פנים הבלוקים או הבטון, לגרום לבלאי והיחלשות המבנה, ובסופו של דבר אף להוביל להתמוטטות והתפרקות המבנה.

סילר הוא חומר שקוף שיכול להגיע בכמה גימורים, ותפקידו הוא בעיקר לדחות נוזלים ולמנוע חדירה של מים לתוך חומר מסוים, כגון בטון, אבן טבעית, עץ וכדומה. בעצם כל חומר שהוא בעל נקבוביות אליהן עלולים להיכנס מים, יכול להיאטם עם סילר. הסילר בעצם חודר אל תוך החומר, וסוגר את הנקבוביות למים. סילר אינו יכול לשמש כחומר איטום ולא יעמוד בעומסים שחומרים איטום יעודיים כן יעמדו.

איך מיישמים סילר בחוץ
על מנת ליישם סילר חיצוני על אבן ובטון, יש לוודא שאלו נקיים לגמרי מכל לכלוך, שומן, צבע, חומרי גמר שונים וכדומה. כלומר, החומר עצמו אמור להיות חשוף ומוכן להחדרת/הספגת/יישום הסילר.

לאחר הניקיון היבש, כדאי לשטוף את המשטחים במים נקיים וחומר ניקוי מתאים ולוודא שהמשטח נקי לחלוטין, ולתת לפני השטח להתייבש במשך 24-48 שעות (תלוי בחומר) עד לייבוש מלא!

כאשר הבטון או האבן נקיים ומוכנים, ניתן ליישם את הסילר בדרך כלל בשני אופנים (זה בעיקר תלוי בסילר):

  • מרסס גינה
  • מברשת/רולר

עכשיו, יש ליישם את החומר לפי הוראות היישום המופיעות על האריזה. לדוגמה, את הסילר החיצוני סילוקסן 7 של UGL, ניתן ליישם בשכבה אחת בלבד, אבל השכבה הזו צריכה ממש להרוות את המשטח, כך שהוא יספוג כמה שיותר מהחומר. אם יש צורך בשכבה שניה (לדוגמה כאשר המשטח אינו חלק ויש לוודא שהחומר הגיע לכל המקומות), יש ליישם אותה לא יאוחר מ-5 דקות לאחר יישום השכבה הראשונה. העבודה צריכה להיות מהירה יחסית על מנת לקבל תוצאה איכותית. הסילוקסן 7 מחזיק מעמד 10 שנים, גם בתנאי חוץ ואף עמיד לרוחות מי גשמים של עד 157 קמ"ש.

אפשר ליישם אותו על משטחים אנכיים או אופקיים בקלות והוא מתייבש לאחר כ-30 דקות.

סילר לקיר חיצוני מחיר
סילר איכותי לקיר חיצוני חייב קודם כל להתאים בדיוק למה שאתם צריכים מבחינת החומר ממנו עשוי המשטח. מעבר לכך, כדאי לבחור בסילר המגיע מחברה בעלת מוניטין מעולה, ששאר מוצריה גם נחשבים למובילים. כך, הסבירות שתרכשו מוצר מאכזב, היא נמוכה יותר.

המחיר של סילר איכותי למשטח חיצוני, עולה בדרך כלל כמה עשרות שקלים לליטר. המחיר כמובן יהיה שונה בין וצר למוצר כאשר מה שמשפיע על המחיר אלו הקריטריונים השונים:

  • סוג הסילר – מה החומר הפעיל בו?
  • אחוז המוצרים שבו – אחוז החומר הפעיל מתוך סה"כ החומר בפחית
  • סילר בסיס מים או בסיס ממס
  • תכונות מיוחדות שהוספו לסילר כזה או אחר למשל מבריק או מט, אנטי סליפ או לא וכ"ו.
  • מי ייצר את הסילר – המותג/חברה המייצרת

אגב, לפעמים כדאי לקבל המלצה על סילר מאדם שראיתם אצלו משטח זהה לשלכם מבחינת החומר, או עם אנשים שיש להם ניסיון וידע בכל הקשור לחומרים. ניסיון של אחרים יכול לסייע לכם בבחירת הסילר הנכון.

בסאן דק תוכלו ליצור עמנו קשר ולקבל מידע והמלצות לרכישת סילר חיצוני. יש לנו מגוון סילרים איכותיים מהחברות הטובות בעולם, ואתם תוכלו ליהנות משקט נפשי בכל הנוגע לאיטום המשטחים החיצוניים שלכם.

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

יש לך שאלה?

image descriptionלחץ כאן למציאת חנות קרובה לביתך המוכרת את מוצרינו