עבודה נכונה עם מסיר צבע

מאת: אורי ברקן

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך
עבודה נכונה עם מסיר צבע

טכנולוגיית מסירי הגימורים שינתה לרבים את העבודה עם עץ וחומרים נוספים – כבר אין צורך להתאמץ ולשייף. מסירי הגימורים יכולים להסיר שכבות רבות בפעולה אחת. אחד ממסירי הגימורים המומלצים ביותר לעבודה הוא "מסיר כל צבע" של חברת Owatrol המסיר את כל סוגי הגימורים והצבעים (ואפילו דבק להדבקת שטיחים). אחד היתרונות שלו הוא מרקם הג'ל שלו שאינו נוזל.

אבל על מנת שהפעולה תצליח, והגימורים ירדו בקלות, הכנו לכם כמה טיפים לעבודה נכונה עם החומר.

  1. עבודה במקום מאוורר ועם אביזרי הגנה על הגוף – לפני שמתחילים, יש לוודא שמקום העבודה מאורר היטב. כמו כן מומלץ לעבוד עם משקפי מגן ולבוש שיגן על העור. אם בחרתם לעבוד בחוץ, היו מוגנים ממשבי רוח ומשמש ישירה.
  2. יש לעבוד במשטחים קטנים החל בחלק העליון של הרהיט ואל חלקו התחתון. את מריחת החומר יש לעשות לכיוון אחד ולא "הלוך חזור" עם המברשת.
  3. השתמשו בשפכטל רך מפלסטיק או צמר פלדה עדין להסרת הצבע המתפרק ואת שאריות מסיר הצבע. חיזרו על התהליך עד שכל שכבות הצבע הוסרו. לאחר הסרת הצבע וכל פני השטח נקיים וחופשיים מצבע, נטרלו את פעולת מסיר הצבע בעזרת טינר או אציטון.
  4. לפני השימוש במסיר גימורים, בדקו אם בכלל יש בכך צורך. יכול להיות שניקיון יסודי של העץ יחסוך לכם את תהליך הסרת הגימורים. אלא אם כן אתם מעוניינים להחליף את הצבע והגימור באופן כללי.
  5. בחרו במסיר הגימורים הנכון – מסיר הגימורים "מסיר כל צבע" מתאים לכל סוגי הגימורים והצבעים הקליפתיים. להסרת שמנים וגימורים בתוך העץ השתמשו ב"דילנוט – ג'ל מסיר צבע וגימורים" או ב- Wood Stripper – מסיר צבע ומנקה עץ. יש להתאים את מסיר הצבע לצבע הספציפי אותו אנחנו רוצים להסיר.
  6. לרהיטים ופרטי עץ עדינים, הימנעו משימוש במסיר צבע הנשטף במים, כדי להוריד את הסיכויים להתרוממות של סיבי עץ, ריכוך של דבק (אם קיים), התרוממות של פורניר ובעיות צביעה שיצוצו אחר כך.
  7. הימנעו מכלי שיוף ממתכת – סיבי העץ רכים אחרי השימוש במסיר גימורים, ואם מבצעים שיוף מתכתי כלשהו, הם עלולים להידחס בהתחלה, אבל אחר כך לצוץ בזמן הצביעה. יש להשתמש בכלי שיוף מעץ.
  8. אין צורך לשייף את העץ לאחר הסרת הגימורים. השיוף מסיר סיבים שהתחמצנו (ידועים גם בשם פטינה). עץ שעבר שיוף לאחר הסרת גימורים, בדרך כלל לא יקבל את הצבע או הגימור החדשים כמו עץ שלא עבר שיוף. ובכל זאת, אם יש בעץ אזור שאתם חייבים לשייף בגלל שהוא פגוע, עשו זאת בזהירות ובמודעות של העבודה הנוספת על הגימור שיכולה להיווצר בעקבות השיוף.
  9. לעיתים רק חלק מהרהיט צריך הסרת גימורים (לדוגמה – פלטת השולחן צריכה הסרת גימורים וצביעה מחדש, בעוד הרגליים עדיין נראות מצוין), ועל מנת שהמראה יהיה אחיד לאחר הטיפול באותו חלק, אפשר לנקות היטב את החלקים שלא עברו שיפוץ, לבצע תיקונים קלים של הפגמים, ולהוסיף שכבת גימור נוספת שתיתן מראה אחיד.
  10. שימוש בנייר שעווה (אפשר גם נייר אפייה) על גבי מסיר הגימורים, יסייע במניעת אידוי החומר ויאריך את זמן העבודה של החומר על המשטח.
  11. במקרה שנשאר צבע שלא הוסר, אפשר לנסות את הדבר הבא: תנו לעץ להתייבש במשך יום שלם, מרחו שכבת שלאק מעל אותה פיסת צבע ותנו לה להתייבש היטב, מרחו על השלאק שכבה של מסיר הגימורים ואז נסו להסיר שוב את השלאק המשמש כדבק לשכבת הצבע. השימוש בנייר השעווה יעזור כאן מאוד.
  12. שימרו על העיניים והעור באמצעות משקפי מגן ולבוש מתאים, הכולל כפפות, סינר העשוי או מצופה גומי וכדומה.
  13. השתמשו במברשת להסרת הגימורים. מברשת פלסטיק תסייע לכם להגיע לפיתולים ועיקולים בעץ ובקישוטיו.
  14. מסירי הגימורים הם לרוב דליקים, ולכן יש להיזהר מאוד כאשר מסיימים את העבודה, ואת המטליות בהן השתמשתם יש לנקות היטב ולהשאיר להתייבש במקום פתוח.

בהצלחה בשימוש ב"מסיר כל צבע"! אנחנו כאן לכל שאלה

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

יש לך שאלה?

image descriptionלחץ כאן למציאת חנות קרובה לביתך המוכרת את מוצרינו