תיקונים ברהיטי עץ

מאת: אורי ברקן

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך
תיקונים ברהיטי עץ

לכולנו בבית יש רהיט אהוב עם צלקת ברורה שנוצרה בגלל חוסר זהירות של אורח שלא השתמש בתחתית לכוס, אדם מעשן שלא שם לב או על ידי חיית מחמד שחשה צורך לטעום אותו. בכל פעם שאתם רואים את אותה צלקת מכוערת, אתם נזכרים ברגע שזה קרה ותוהים אם יכולתם למנוע את הנזק.

למען האמת, עם החומרים הנכונים ובטכניקות המתאימות, תוכלו לתקן כל מיני נזקים בלי לבזבז הרבה זמן וכסף.

תיקון נזקים ברהיטי עץ
למעשה, תיקון נזק ברהיטי עץ הוא שילוב מנצח בין טכנולוגיה לאומנות. למרות שישנן טכניקות ברורות וחומרים שנועדו לתיקון נזקים, עדיין נדרש חוש גבוה לעבודות מלאכה, על מנת להשיג תוצאות מוצלחות. בלי זה, תיקון יכול להיות נראה לעין בדיוק כמו הנזק אותו ניסו להסתיר, לעומת אזור משוחזר שיצליח להיטמע טוב יותר ולהיראות כחלק מהרהיט בתפיסתו של אדם ממוצע.

לרוב, התיקונים שתעשו יהיו ברהיטי עץ רגילים שיוצרו עבור שימוש ביתי. כמעט בכל רהיטי העץ שיוצרו מאז 1920 עשו שימוש בגימור לכה(Lacquer) . למרות שהתאמת הצבע ורמת הברק של הלכה יכולה להיות מאתגרת מאוד, עדיין ניתן להשיג אותה, בעבודה נכונה. מצד שני, רהיטים שנוצרו בעבודת יד (בסגנון עתיק או בסגנון מודרני), יכולים לדרוש שיטות תיקון מתקדמות שלא יופיעו במאמר זה.

תיקונים פשוטים לביצוע ברהיטי עץ
לפניכם מספר דוגמאות לתיקונים קלים ופשוטים לביצוע שתוכלו לבצע עם חומרים זמינים ובלי הרבה מאמץ:

  • שריטות קטנות (כגון סימני ציפורניים של חתולים) – ניתן לטשטש על ידי שימוש במשחת ווקס או בתערובת של וורניש ושמן. יש להשתמש בשמן מגוון על מנת להתאים לצבע העץ ולנגב את השאריות. על מנת להחזיר את הברק לאזור התיקון, יש לשפשף עם שמן סיכה וצמר פלדה עדין מספר 0.
  • סימני מים – ניתן להסיר באמצעות מטלית לחה (לא רטובה) באלכוהול. שיטה נוספת היא להניח שכבה דקה של משהו שומני כגון מיונז ולהשאיר לילה שלם. השומן יחליף מקומות עם הלחות. שיטה זו רלוונטית לסימני מים רגילים ולא עמוקים. במידה והלחות גרמה לעץ להתכהות או לגימור להיפרד מהעץ, יש לבצע פעולה רחבה יותר הכוללת הסרת גימורים וביצוע הגימור מחדש.

תיקון צבע ברהיט עץ
על מנת לתקן פגמים בלכה יש להשתמש בלכה מגוונת כגון הלכה של חברת Sikkens. יש להשתמש במטלית לא גדולה (כ-10X10 ס"מ) העשויה בד כותנה כלשהו. את המטלית יש לקפל ל-4 ולהחזיק את 4 הפינות יחד כך שנוצר משטח בד ללא קמטים.

את המטלית יש לטבול בלכה המגוונת וליישם אותה בתנועת מטוטלת – כלומר המגע של המטלית עם הלכה צריך להיות רק במקום אותו רוצים לתקן ובעדינות רבה, ועם כמה שפחות נגיעה באזור הסובב את מקום התיקון.

אפשרות נוספת היא שימוש בלכה שקופה המיועדת למריחה בניגוב (מטלית או פד) (Padding Lacquer), כאשר לאחר היישום שלה (באותה הדרך המפורטת מעלה), יש לשים מעט אבקת פיגמנט המתאימה בצבעה לצבע הרהיט. את האבקה יש לשים במהירות על הלכה כל עוד היא דביקה (השכבה דקיקה יחסית ולכן מתייבשת מהר), ואז בעזרת המטלית יש לטשטש את האבקה לתוך הלכה. המטלית צריכה להיות לא רטובה מדי אחרת האבקה תידבק אל המטלית במקום אל הלכה.

על מנת להתאים את הברק, ניתן להשתמש בספריי לכה על כל המשטח ואחר כך לשפשף עם צמר פלדה.

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

יש לך שאלה?

image descriptionלחץ כאן למציאת חנות קרובה לביתך המוכרת את מוצרינו