סילר לבטון – איך בוחרים, מהם השימושים וכיצד משתמשים

מאת: אורי ברקן

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

סילר לבטון מה הסוגים ולמה משתמשמים גדולסילר לבטון הוא חומר שמגן על הבטון מפני תופעת ההתפוררות ומפני כתמים. הסילר חוסם את נקבוביות הבטון ובכך  מונע את חדירת המים והמלחים או יוצר שכבה אטומה שמונעת את המעבר של חומרים אלה. שכבת הסילר מגינה על הבטון ומונעת נזקים וספיחה של לכלוך כתוצאה ממי גשמים, שומנים וזיהומים שונים.
בטון הוא אחד החומרים השימושיים ביותר בענף הבנייה. בדרך כלל הבטון מורכב ממים, צמנט וחול. הבטון מחזיק מעמד היטב בתנאים של לחץ. עם זאת, הנקבוביות שלו הופכות אותו לרגיש לבלאי. מזהמים כגון לכלוך ושמן, יכולים להשפיע על המראה החיצוני ועל השלמות המבנית של הבטון. מסיבה זו חשוב מאוד להשתמש בחומרי איטום והגנה שמתאימים לבטון. שום בנייה בבטון לא מסתיימת לחלוטין ללא שכבת איטום.

סילר לבטון – יתרונות

  • הסילר מגיע ברמות שונות של ברק החל ממט ועד למבריק במיוחד ומוסיף את המגע הנכון למשטח הבטון שלכם.
  • סילר לבטון חוסם חדירה של כימיקלים, לכלוך, עובש, מים וקרני UV.
  • הסילר מפחית ריחות מעופשים, התפוררות ופיצוח של הבטון.
  • עם הסילר קל יותר לנקות את הבטון, לתחזק אותו ולהגדיל את עמידותו לאורך זמן.
  • הסילר יכול לחדור למשטח הבטון, לחזק את הבטון ולהגן עליו מפני מזיקים, חלודה וקורוזיה.
  • בכוחו של הסילר לא רק להגן על הבטון, אלא גם ליפות את הבטון באופן דקורטיבי על ידי "הקפצה" של גוון הבטון.


עכשיו כשאתם מכירים כמה מיתרונותיו של הסילר לבטון, בואו נדבר על סוגים שונים של סילר לאיטום כך שתוכלו לעשות את הבחירה הנכונה. זכרו, אין סילר לבטון שמתאים לכל סוגי הפרויקטים. בנוסף, בדקו את מפרט המוצר ובדקו את דרך היישום הראויה. יישום נכון של הסילר חשוב בדיוק כמו בחירת הסוג הנכון של הסילר.

סילר אקרילי
סילר אקרילי מבוסס על מים או על סולבנט (ממס) והוא יוצר אטימה עליונה חזקה. חומר האיטום יוצר שכבת מגן על פני השטח. סילר אקרילי מיוצר לשימושים פנימיים או חיצוניים. עם זאת, סילר אקרילי על בסיס סולבנט אידיאלי יותר לשימוש חיצוני כי הוא יותר עמיד. סילר אקריליק פופולארי מאד בגלל שהוא מכיל רמה נמוכה של  V.O.C (Volatile Organic Compound), של רעילות ושל ריח. כיוון שהסילר לבטון הוא רך, הוא יזדקק לתחזוקה בהתאם לרמת הבלאי שלו.

סילר פוליאורתן
סילר פוליאורתן זמין גם הוא על בסיס של מים או סולבנט. סילר זה אינו רך כמו האקרילי והוא מספק הגנה טובה מפני כימיקלים ושפשופים. פוליאורתן מתאים למשטחים פנימיים וחיצוניים. חומרי איטום אלה מכילים בדרך כלל כ-60%-50% מוצקים. היזהרו ואל תאפשרו ללחות לבוא במגע עם שכבת הסילר עד שהיא מתאחה לחלוטין.

סילר אפוקסי
סילר אפוקסי יוצר גימור קשיח לטווח ארוך. ככל שהוא מכיל יותר מוצקים, כך הגימור יהיה חזק יותר. לדוגמה, גימור ב-100% אפוקסי הוא יציב ועמיד בפני שחיקה באופן יוצא מהכלל. אפוקסי מומלץ בדרך כלל לשימוש פנימי כיוון שכח ההתנגדות שלו לקרני UV אינו חזק והוא יכול להצהיב בשמש. יש אפוקסי שמכיל מעט פיגמט כהה שמספק לסילר צבע שקוף למחצה. סילר אפוקסי יכול להיות מאד חלקלק כשהוא רטוב.
אם אתם מבקשים תוצאה דקורטיבית, מומלץ לקרוא את הוראות התחזוקה של הסילר לבטון. יש שכבות סילר שצריך לחשוף או לשפשף לפני שאפשר יהיה להניח שכבה חדשה של חומר איטום או צבע.

שאלות שכדאי לשאול לפני שרוכשים סילר לבטון

  • אם אתם מבקשים טיפול דקורטיבי, האם הסילר שאתם בוחרים מתאים לכך?
  • האם הסילר עומד בתקנות בכל מה שקשור לתכולת ה-V.O.C .
  • לאילו תנאים הסילר עומד להיחשף?
  • האם הסילר נושם?
  • מהו זמן הייבוש של הסילר?


יישום
תמיד כדאי לנסות ולבדוק את הסילר על פינה נסתרת כדי לראות אם התוצאה מתאימה לכם. לפני היישום חשוב לנקות היטב את משטח הבטון, זכרו שצריך להמתין קרוב לשלושה ימים עד שהשכבה מתייבשת. באופן כללי מומלץ לעבוד בדיוק לפי הוראותיו של היצרן. ברוב הסילרים דרושה מריחה של שתי שכבות.

 

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

יש לך שאלה?

image descriptionלחץ כאן למציאת חנות קרובה לביתך המוכרת את מוצרינו